Pečeně na cibulkách a zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 80 g Šalotka
  • 80 g Cibule perlová
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 143.2 mg
  • Draslík 742.4 mg
  • Vláknina 6627.5 mg
  • Vitamín A 6627.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném sádle.

  • 2

    Zakryjeme poklicí a dusíme 60 minut. Po 30 minutách přidáme oloupané cibulky. Ze zelí odstraníme povadlé listy a košťál. Rozčtvrtíme a necháme vařit 20 minut ve vroucí vodě. Vařené zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Osmahneme na rozpáleném másle. Přisypeme nakrájené zelí, bobkový list a krátce povaříme. Osolíme a opepříme, podlijeme trochou šťávy z masa.

  • 3

    Maso servírujeme s oblohou ze zelí a cibulek.

Komentáře k receptu