Fribourské sýrové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Šunkový salám
  • 200 g Strouhanka
  • 200 g Krupice dětská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1185 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 280.2 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 3253 mg
  • Vitamín A 3253 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme strouhaný sýr a okořeníme ji pepřem a trochu přisolíme.

  • 2

    Tuto kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír na plát silný asi 2 cm.

  • 3

    Ze šunkového salámu, eidamu a krupicového plátu vykrájíme čtverečky, které pak napichujeme na jehlice, obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu