Pirohy s plíčkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 700 g Jehněčí plíčky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 186.6 mg
  • Vláknina 6476.3 mg
  • Vitamín A 6476.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.

  • 2

    Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.

  • 4

    Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu