Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 750 g Chřest bílý
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 20 g Šunka od kosti
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 119.2 mg
  • Draslík 471.4 mg
  • Vláknina 9862.9 mg
  • Vitamín A 9862.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.

  • 2

    Těsto připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a po částech ho vmícháváme do mouky, nakonec do těsta vmícháme sůl a nudličky ze 2 plátků šunky. Těsto necháme v lednici odpočinout 30 minut. Potom z těsta na oleji usmažíme omelety, které udržujeme na teplém místě.

  • 3

    Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm lžíci mouky, potom pomalu vmícháme mléko, promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přidáme rozdrobenou nivu a nastrouhanou goudu a promícháme a necháme oba sýry v mléce rozpustit. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 4

    Na talíře rozdělíme omelety, na které rozdělíme vařený chřest a celé polijeme sýrovou omáčkou. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu