Hovězí pečeně francouzská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 kg Karotka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 224.8 mg
  • Draslík 665.8 mg
  • Vláknina 9111.7 mg
  • Vitamín A 9111.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, protkneme po vlákně proužky slaniny, osolíme a opepříme. V kastrole rozpustíme sádlo, osmahneme na něm zbytek nakrájené slaniny a maso na něm osmahneme po všech stranách.

  • 2

    Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, okořeníme a přidáme k němu rozseknutou nožičku. Maso přikryjeme a dusíme v troubě až 2 hodiny. Během dušení podléváme maso vínem. K téměř měkkému masu přidáme cibuli rozkrájenou na osminky, očištěnou a podélně nakrájenou karotku. Vše společně dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu nezahušťujeme, dostatečně je vázána rosolem z nožičky. Pečeni rozkrájíme, rozložíme na mísu a obložíme kousky nožičky a proužky karotky s cibulí.

Komentáře k receptu