Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 500 g Zelí čínské
  • 80 g Kaštany vodní
  • 60 g Máta
  • 100 ml Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 3 kávová lžička Omáčka rybí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Salát hlávkový
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Koření Orientální
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 1080.6 mg
  • Vláknina 5974.5 mg
  • Vitamín A 5974.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem.

  • 2

    Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou.

Komentáře k receptu