Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 593.5 mg
  • Vláknina 3726.5 mg
  • Vitamín A 3726.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.

  • 2

    Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu