Vepřové maso s vinným kamenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 500 g Brambory
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Vinný kámen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 980.8 mg
  • Vláknina 7557 mg
  • Vitamín A 7557 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme kýtu na 3 až 4 plátky. Smícháme olej se lžičkou bazalky a oregana a směsí potřeme maso z obou stran. Maso poté dáme do chladničky a necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Poté je slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibulku, oregano, bazalku a vinný kámen.

  • 3

    Rozehřejeme si gril a z obou stran ogrilujeme maso. Pokud nám zbyl olej, potíráme maso během grilování. Pečeme cca 15 minut.

Komentáře k receptu