Marinované vepřové steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 640 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 635.1 mg
  • Vláknina 9067.8 mg
  • Vitamín A 9067.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrón a limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Citrón tence ostrouháme, rozkrojíme a z půlky citronu vymačkáme šťávu. Limetu nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a šalvěj opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky (lístky) otrháme od stonků a jemně nasekáme. Bylinky smícháme s olivovým olejem, pepřem, paprikou a citrónovou šťávou a kůrou.

  • 2

    Steaky dáme na plochou mísu a potřeme marinádou, obložíme plátky limety a zakryté necháme asi 30 minut marinovat. Steaky osolíme a na grilovací pánvi opékáme po každé straně 3-4 minuty.

Komentáře k receptu