Džuveč s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Lilek
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 164.4 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 4300 mg
  • Vitamín A 4300 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku na oleji dorůžova osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky omytého lilku, rajčat a paprik. Vše chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    K téměř měkké zelenině přidáme nadrobno nakrájené maso, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a osolíme.

  • 3

    Pokrm dopečeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu