Ďábelské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 1 hrnek Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129.5 mg
  • Draslík 758.7 mg
  • Vláknina 136.3 mg
  • Vitamín A 136.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme a česnekem se solí potřeme kuřecí prsa, obalíme v mouce, posypeme pepřem, paprikou a kari.

  • 2

    Rozškvaříme slaninu na oleji, vyjmeme a na zbytku tuku osmahneme porce kuřete. Podlijeme vínem a dopečeme.

  • 3

    Do zapékací mísy dáme měkké maso, poklademe plátky slaniny, sýra, přidáme škvarky, zalijeme zbylým vínem z pánve a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu