Šunkové závitky s melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka uzená
  • 40 g Hořčice Dijonská
  • 100 g Sušené hovězí
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 70.1 mg
  • Vláknina 95.1 mg
  • Vitamín A 95.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1776.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Medový (cukrový) meloun omyjeme, osušíme. Rozkrojíme na polovinu, odstraníme zrníčka a nakrájíme na díly silné asi 3-4 cm. Každý díl oloupeme a nakrájíme na obdélníčky dlouhé 5 cm.

  • 2

    Tenké plátky šunky a plátky sušeného hovězího masa nakrájíme na proužky široké 5-5,5 cm. Každý kousek melounu zabalíme do šunky a sušeného masa. Vytvořené závitky přichytíme párátky.

  • 3

    Připravíme pikantní omáčku: omyjeme čerstvou mátu s meduňkou, lístky otrháme a nadrobno pokrájíme. Do misky dáme med, pikantní hořčici, mátu s meduňkou a koňak. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Šunkové závitky poklademe na mísu a servírujeme. K závitkům podáváme pikantní omáčku.

Komentáře k receptu