Zbojnický řízek z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Křen
  • 100 g Veka
  • 50 g Paprika sterilovaná
  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Majonéza
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 3 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.07 dl Olej olivový
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 664.5 mg
  • Vláknina 1207.7 mg
  • Vitamín A 1207.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran.

  • 4

    V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet.

  • 5

    Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu