Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou
Suroviny
- 150 g Šalotka
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Žampiony čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 1 ks Kuře
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Víno červené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 235.8 mg
- Draslík 897.2 mg
- Vláknina 1329.8 mg
- Vitamín A 1329.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.
-
3
V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.
-
4
V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.
-
5
Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.
-
6
Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.
-
7
Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
8
Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář