Hrášek zapečený s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřové maso tučné
  • 20 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 252.6 mg
  • Draslík 322.3 mg
  • Vláknina 13039.8 mg
  • Vitamín A 13039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme a necháme okapat. Opečeme ji na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme téměř doměkka.

  • 2

    Hrášek zalijeme vodou a podusíme.

  • 3

    Maso umeleme, smícháme s hráškem a rýží, osolíme, promícháme a vložíme do tukem vymazaného pekáče.

  • 4

    Směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu