Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 40 g Šunka dušená
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Strouhanka
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vepřová kotleta s kostí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 144.7 mg
  • Draslík 68.4 mg
  • Vláknina 2014 mg
  • Vitamín A 2014 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.

  • 2

    Hermelín a šunku nakrájíme na kostičky, vmícháme nasekanou petrželku a směs dáme na kotletu.

  • 3

    Kotletu zahneme jakoby na půl a okraje naklepeme, aby se spojily a směs nevytekla.

  • 4

    Nyní kotlety opatrně obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu