Vepřový bok na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 4 krajíc Chléb výběrový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Špekáčky
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 341.7 mg
  • Vláknina 2589.8 mg
  • Vitamín A 2589.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený vepřový bůček nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Špekáčky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme plátky bůčku, špekáčky a cibuli. Špízy potřeme olejem a grilujeme.

  • 3

    Po upečení špízy osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí.

Komentáře k receptu