Zvěřinová sekaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jelení maso
  • 250 g Srnčí maso
  • 250 g Kančí maso
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 15 g Sůl
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Mléko polotučné
  • 80 g Cibule
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 80 g Slanina vepřová
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 600 g Bramborová kaše
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2150 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 812.4 mg
  • Vláknina 4704.3 mg
  • Vitamín A 4704.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu