Vepřová hlava vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 63.3 mg
 - Draslík 967.5 mg
 - Vláknina 42068.2 mg
 - Vitamín A 42068.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru.
 - 
                                3
Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami.