Cizrna s klobáskou chorizo
Suroviny
- 165 g Cizrna
 - 375 g Klobása Chorizo
 - 750 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 717 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 316.3 mg
 - Vláknina 17680.2 mg
 - Vitamín A 17680.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty.
 - 
                                3
Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.