Úsporný bramborový guláš
Suroviny
- 1000 g Brambory
 - 500 g Cibule
 - 350 g Salám Gothajský
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1310.6 mg
 - Vláknina 17099.4 mg
 - Vitamín A 17099.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory a cibuli oloupeme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Přilijeme horký vývar, okořeníme a povaříme 20 minut.
 - 
                                2
Po 10 minutách varu přidáme protlak a na kostičky nakrájený salám. Nakonec do pokrmu vsypeme nasypanou petrželku.