Krůta plněná kaštany
Suroviny
- 250 g Klobása - Čabajka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Játra krůtí
 - 1 ks Krůta mražená
 - 3 ks Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 kg Kaštany jedlé
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Martell cognac
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 97.8 mg
 - Draslík 686.8 mg
 - Vláknina 295 mg
 - Vitamín A 295 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce.
 - 
                                2
Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme.
 - 
                                3
Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody.
 - 
                                4
Krůtu pečeme za častého potírání výpekem.