Rigatoni s klobásou a fazolemi
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 15 g Petržel - nať
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 200 g Klobása Chorizo
 - 800 g Passata (drcená rajčata)
 - 500 g Těstoviny Rigatoni
 - 400 g Fazole
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 905 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 92.9 mg
 - Vláknina 13711.6 mg
 - Vitamín A 13711.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kolečka cibule, drcený česnek a nakrájené klobásy smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut, až cibule i česnek změknou.
 - 
                                2
Vložíme passatu (drcená rajčata), fazole, bazalku, šalvěj, petrželku, dochutíme pepřem a solí a směs zvolna vaříme asi 20 minut.
 - 
                                3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na nahřáté talíře.
 - 
                                4
Navrch nalijeme omáčku a každou porci ozdobíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.