Zapečené brambory s uzeným a houbami
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 200 g Houby čerstvé
 - 200 g Klobása uzená
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 194.1 mg
 - Draslík 965.7 mg
 - Vláknina 10818.3 mg
 - Vitamín A 10818.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme oloupané brambory, uvařené je scedíme a necháme vychladnout. Na pekáč dáme sádlo, zahřejeme ho, naskládáme na silnější plátky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu, vložíme do trouby a 15 minut zapečeme.
 - 
                                2
Houby uvaříme, scedíme a nakrájíme na plátky. Napůl zapečené brambory vytáhneme z trouby, přidáme k nim na tenké plátky nakrájené uzené maso, posypeme houbami, osolíme, opepříme, v misce rozkvedláme vejce s mlékem, zalijeme, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr naskládáme na kolečka nakrájenou papriku a vrátíme do trouby, kde zapékáme dalších 20 minut. Zapečené brambory nakrájíme na úhledné porce a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            