Moravské klobásky v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 8 ks Klobása ostravská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1028 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 409.6 mg
  • Vláknina 18435 mg
  • Vitamín A 18435 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 391.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme do ní větší důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme 2.5 dl vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, vejce a těsto nejdříve promícháme a pak ho důkladně zpracujeme. Hněteme ho tak dlouho, až se nebude lepit na prsty. Na pomoučeném vále vyválíme bochníček, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout další hodinu.

  • 2

    Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a nakrájíme ho na obdélníky, abychom do nich mohli zabalit klobásy.

  • 3

    Do těsta zabalíme jednotlivé moravské klobásy. Utvoříme válečky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 10-15 minut.

  • 4

    Klobásy podáváme horké.

Komentáře k receptu