Salámové ražniči po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dkg Máslo čerstvé
  • 40 dkg Salám měkký
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1314 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 238.7 mg
  • Draslík 324.5 mg
  • Vláknina 223.2 mg
  • Vitamín A 223.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám a sýr nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná.

  • 2

    Střídavě napichujeme na jehlu nebo špejli, obalíme v rozšlehaných vejcích se solí a strouhankou. Dvakrát.

  • 3

    Potom ražniči položíme na alobal, zakapeme máslem, zabalíme, dáme na plech a pečeme v troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu