Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 400 g Těstoviny Farfalle
 - 100 g Pancetta
 - 155 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.25 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 14289.9 mg
 - Draslík 107 mg
 - Vláknina 10467.5 mg
 - Vitamín A 10467.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
 - 
                                2
Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
 - 
                                3
Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
 - 
                                4
Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                5
Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
 - 
                                6
Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.