Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 75 g Sýr Čedar
  • 250 g Těstoviny mušle
  • 150 g Šunkový salám
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Poctivý zeleninový bujón
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 142.4 mg
  • Draslík 206.8 mg
  • Vláknina 6472 mg
  • Vitamín A 6472 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, plátky šunkového uzeného salámu nakrájíme na proužky (přibližně 2x1cm). Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle.

  • 2

    V kastrólu rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme proužky šunkového salámu a společně smažíme další 2 minuty. Pak přimícháme mražený hrášek a chilli. Promícháme a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Do většího hrnce dáme vodu a když se začne vařit, vložíme kostku zeleninového bujónu (bez glutamánu), po 10 minutách vaření nasypeme do vroucího bujónu těstoviny z tvrdé pšenice (např. ve tvaru mušlí) a uvaříme je podle návodu al dente. Občas je promícháme.

  • 4

    Uvařené těstoviny rychle scedíme, trochu vody by mělo v hrnci zůstat, přibližně 70ml. Pak těstoviny vrátíme hned do hrnce, zalejeme je rozšlehanými čerstvými vejci a při nižší teplotě je za stálého míchání dovaříme asi 1-2 minuty. Těstoviny s vejcem vyklopíme do kastrólu se šunkovým salámem, promícháme a vaříme další 3 minuty. Nakonec zamícháme nastrouhaný sýr, podle chuti dosolíme a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu