Smaženky z bílé klobásy v kapustových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Klobása bílá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1792 kcal
  • Sacharidy 268 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 97874 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 739.5 mg
  • Vláknina 26750 mg
  • Vitamín A 26750 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílé klobásy vytlačíme její obsah na prkénko posypané strouhanou houskou a utvoříme 8 stejně velkých válečků, které opečeme na troše tuku po celém povrchu.

  • 2

    Kapustové listy spaříme 5 minut v osolené vodě a dáme je okapat. Žebra listů skrojíme na plocho a na každý list položíme opečený váleček z klobásy. Přehneme přes něj postranní části listu a následně celý list svineme a sepneme párátkem. Závitky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejce a strouhané housce.

  • 3

    Závitky rychle osmažíme na rozehřátém tuku a odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

Komentáře k receptu