Fazolová polévka s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 6.4 mg
 - Draslík 756.4 mg
 - Vláknina 12436 mg
 - Vitamín A 12436 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole přebereme a několikrát propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě vaříme. Když začnou měknout, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmaženou na třetině tuku dorůžova, česnek utřený se solí a očištěnou, opláchnutou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše vaříme téměř doměkka, není však žádoucí rozvaření.
 - 
                                2
Ze zbylých 2/3 tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku a zamícháme do ní papriku.
 - 
                                3
Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání alespoň půl hodiny zvolna vaříme.
 - 
                                4
Potom polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, uvařené fazole a krátce povaříme.
 - 
                                5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a povaříme.