Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Smetana zakysaná 14%
 - 4 g Jalovec
 - 4 g Nové koření mleté
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 10 g Sůl
 - 400 g Brambory vařené
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 150 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1302 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 130.6 mg
 - Draslík 1093.2 mg
 - Vláknina 5572 mg
 - Vitamín A 5572 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme.
 - 
                                3
V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.