Vepřové maso se sýrem a broskví

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Anglická slanina
  • 40 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 4 g Sůl
  • 2 ks Broskve
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.13 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 324 mg
  • Draslík 612.7 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve rozpůlíme a zbavíme jader, kotlety osolíme a zprudka opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso naskládáme do pekáčku a rozdělíme na něj plátky slaniny a poloviny broskví, které dáme na maso řezem nahoru. Nastrouháme tvrdý sýr a rozmícháme ho v syrových vejcích. Vaječnou směs se sýrem rozdělíme na poloviny broskví do prohlubně, kde bylo jádro ovoce. Takto připravené kotlety pečeme ve vyhřáté troubě tak dlouho, než maso změkne. Takto připravené kotlety podáváme teplé s různými přílohami.

Komentáře k receptu