Vepřová pečínka špikovaná klobáskami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 206.8 mg
 - Draslík 1075.8 mg
 - Vláknina 3957.5 mg
 - Vitamín A 3957.5 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut.
 - 
                                2
Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku.
 - 
                                3
Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené.