Vepřová kýta na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 902.3 mg
  • Vláknina 14109.8 mg
  • Vitamín A 14109.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu