Vepřová kýta na zelenině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 199 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 902.3 mg
- Vláknina 14109.8 mg
- Vitamín A 14109.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso opepříme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. 
- 
                                2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. V jiné nádobě podusíme na másle očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Česnek nadrobno nakrájíme. 
- 
                                3Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a zprudka je opražíme. Přidáme česnek, pórek a po chvíli mrkev. Směs zalijeme částí masového vývaru, přilijeme sójovou omáčku a zlehka promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        