Vepřové maso s kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Rýže dušená
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 520 g Vepřová kýta
  • 220 g Kaštany vodní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Šalotka
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 1263.7 mg
  • Vláknina 7213 mg
  • Vitamín A 7213 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)

  • 3

    Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.

  • 4

    Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.

Komentáře k receptu