Restovaná kýta s kopřivami na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Vepřová kýta
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Kopřiva
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 1153.8 mg
  • Vláknina 13332.2 mg
  • Vitamín A 13332.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme, kopřivy jemně nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme všechny suroviny a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.

  • 3

    Poté v hlubokém rendlíku rozpálíme olej a na velkém plameni směs ze všech stran orestujeme.

Komentáře k receptu