Vepřové na česneku a citronu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 609.3 mg
- Vláknina 8791 mg
- Vitamín A 8791 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu. 
- 
                                2Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty. 
- 
                                3Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku. 
- 
                                4Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé. 
- 
                                5Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme. 
- 
                                6Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        