Grilované vepřové maso s polentou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1350 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1814 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 205.2 mg
- Draslík 1272.9 mg
- Vláknina 17097 mg
- Vitamín A 17097 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu. 
- 
                                2Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        