Vepřové kýta s pšenicí a baby karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Vepřová kýta
  • 250 g Bulgur
  • 250 g Baby karotka mražená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 898 mg
  • Vláknina 27466.9 mg
  • Vitamín A 27466.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme z ní plátky 1.5 cm silné, které pokrájíme na hranolky. Menší žampiony očistíme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Mraženou baby karotku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na másle osmahneme cibuli, přidáme kari, bulgur, vývar, pomalu přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 15 minut, občas zamícháme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme maso se žampiony, které zprudka orestujeme přibližně 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, promícháme, přidáme baby karotku a krátce, asi 1 minutu smažíme.

  • 4

    Přimícháme dušený bulgur, smetanu a pod pokličkou pak dusíme všechno ještě kolem 8-10 minut.

  • 5

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu