Vepřové maso smažené s arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vepřová kýta
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Arašídy
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1637 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 524.7 mg
  • Vláknina 3765 mg
  • Vitamín A 3765 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách dokřupava. Do rendlíku nalijeme kokosové mléko, citronovou šťávu, sojovou omáčku, přidáme máslo, lžíci drcených arašídů a zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.

  • 2

    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem drcených ořechů.

Komentáře k receptu