Telecí galantina
Suroviny
- 60 g Petržel kořen
 - 60 g Celer bulvový
 - 100 g Sůl
 - 8 g Pepř černý mletý
 - 400 g Telecí maso mleté
 - 400 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Slanina vepřová
 - 200 g Šunka dušená
 - 60 g Mrkev kořen
 - 2 ks Telecí nožičky
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 4140 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 227 mg
 - Draslík 677.3 mg
 - Vláknina 1767.7 mg
 - Vitamín A 1767.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni.
 - 
                                2
Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou.