Zapečená sekaná z masa a brambor
Suroviny
- 1000 g Brambory
 - 50 g Křen
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 9 g Sůl
 - 8 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 100 g Strouhanka
 - 200 g Strouhanka
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 0.5 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1557 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 242.2 mg
 - Draslík 1010.2 mg
 - Vláknina 12363.3 mg
 - Vitamín A 12363.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.
 - 
                                2
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.