Baklažány plněné masovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 600 g Lilek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rohlík grahamový
  • 25 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Strouhanka
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1080 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 589.2 mg
  • Vláknina 17727.5 mg
  • Vitamín A 17727.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.

  • 2

    Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.

  • 3

    Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře k receptu