Nákyp z kedluben a mletého masa
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 3 ks Kedlubna
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb toastový
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mandle
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 288.3 mg
 - Draslík 922.1 mg
 - Vláknina 12392.7 mg
 - Vitamín A 12392.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem.
 - 
                                2
Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky.
 - 
                                3
V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat.
 - 
                                4
V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí.
 - 
                                5
Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky.
 - 
                                6
Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.