Kukuřičné listy plněné mletým masem s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Bazalka
  • 2 ks Kukuřice
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2071 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 463 mg
  • Vláknina 2128.3 mg
  • Vitamín A 2128.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vepřové a hovězí mleté maso, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, mletý kmín, protlak, nakrájenou bazalku a důkladně propracujeme.

  • 2

    Použijeme kukuřici se zabarvenými a nepotrhanými listy. Oddělíme je od klasů a omyjeme ve vodě a necháme cca 30 minut namáčet. Poté listy stočíme do kornoutů a konce přehneme dovnitř. Masovou směsí kornouty opatrně naplníme a přemístíme do mírně vymaštěné pánve. Vložíme do trouby předehřáté na max. 185 °C a pečeme 8-10 minut. Kukuřičné klasy povaříme ve vodě se špetkou soli, cukru a máslem cca 15 minut. Po vyjmutí pokrájíme na špalíčky vysoké cca 3-4 cm. Těsně před podáváním krátce prohřejeme v použité vodě.

  • 3

    Na rajčatovou omáčku nasekáme konzervované tomaty, smícháme s nastrouhaným česnekem, chilli omáčkou a špetkou soli.

  • 4

    Kukuřičná kolečka rozdělíme na talíře a na ně položíme masové kornoutky. Doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu