Bezlepková plněná sekaná se šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Šunka dušená
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 30 g Strouhanka bezlepková
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1074 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 680.7 mg
  • Draslík 986.9 mg
  • Vláknina 2550.5 mg
  • Vitamín A 2550.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři vejce uvaříme v rendlíku se 4-5 dl vody natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Poté je vychladíme a oloupeme.

  • 2

    Mleté vepřové maso dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu. Ještě doložíme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, bramborový škrob, bezlepkovou strouhanku a směs důkladně promícháme. Maso položíme na potravinářskou fólii. Z masa vytvoříme placku silnou min. 2-3 cm. Na placku položíme plátky šunky, do středu dáme 3 vejce a placku masa pomocí fólie stočíme, utvoříme váleček. Vytvořenou šišku opatrně přeneseme a vyklopíme do pekáčku, který jsme si vytřeli olejem (fólii odložíme). Šišku masa uhladíme mokrýma rukama. Přilijeme min. 1.5 dl vody a pečeme asi 1.5 hodiny v předehřáté troubě na 190°C - 200°C do zlatohněda. Během pečení maso poléváme výpekem.

  • 3

    Sekanou podáváme teplou i studenou nakrájenou na plátky.

Komentáře k receptu