Vepřové panenky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová panenka
  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 1747.8 mg
  • Vláknina 6990.7 mg
  • Vitamín A 6990.7 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran je rychle opečeme na pánvi na rozehřátém oleji a másle. Potom maso osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou a bobkovým listem je vložíme do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 minut.

  • 3

    Očištěný a omytý chřest nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáče a osolíme. Pod pokličkou pečeme dalších 25 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti přisolíme.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou.

Komentáře k receptu