Vepřové panenky s chřestem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 1747.8 mg
- Vláknina 6990.7 mg
- Vitamín A 6990.7 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran je rychle opečeme na pánvi na rozehřátém oleji a másle. Potom maso osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem. 
- 
                                2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou a bobkovým listem je vložíme do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 minut. 
- 
                                3Očištěný a omytý chřest nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáče a osolíme. Pod pokličkou pečeme dalších 25 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti přisolíme. 
- 
                                4Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        