Vepřové panenky se zeleninovou kaší
Suroviny
- 400 g Brambory
- 400 g Brokolice
- 500 g Vepřová panenka
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Mrkev kořen
- 1000 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 260 g
- Sodík 1721 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 95.3 mg
- Draslík 1871.5 mg
- Vláknina 23940.9 mg
- Vitamín A 23940.9 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. 
- 
                                2Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme. 
- 
                                3Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku. 
- 
                                4Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla. 
- 
                                5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        