Nakládané vepřové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 800 g Vepřová panenka
  • 200 g Houby nakládané
  • 100 ml Olej stolní
  • 6 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 334.9 mg
  • Draslík 1202.6 mg
  • Vláknina 7541 mg
  • Vitamín A 7541 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou panenku nakrájíme na řízečky.

  • 2

    Z vajec a ostatních surovin - česneku, hořčice, chilli omáčky, sójové omáčky, pepře, solamylu a worcesteru připravíme těstíčko.

  • 3

    Naložíme maso a necháme 2 dny uležet, poté osmahneme.

  • 4

    Uvaříme rýži, opečeme pórek, přisypeme k němu rýži a houby. Osolíme a vmícháme petrželku.

  • 5

    Řízečky z panenky podáváme s připravenou rýží.

Komentáře k receptu