Vepřové na špízu se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Anglická slanina
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 150 g Olivy černé
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 1200 g Vepřová panenka
  • 50 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1115 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1192.3 mg
  • Vláknina 4716.7 mg
  • Vitamín A 4716.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a lehce naklepeme a opepříme. Na každý kousek masa vložíme několik lístků šalvěje a pevně zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na grilovací jehlu střídavě s vypeckovanými olivami. Špízy potřeme olivovým olejem a grilujeme 10 minut z obou stran.

Komentáře k receptu